Hoe begin je een Travel Journal

07-04-2019

Een Travel Journal. Super leuk om later nog eens terug te denken aan de mooie herinneringen die je van je reis hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat jou Travel Journal pagina’s je optimaal terugbrengen naar dat vakantie gevoel? Daar ga ik je bij helpen. Ik ga een paar tips geven waar je op moet letten bij het kiezen van een Journal en hoe je kunt beginnen. 

Het juiste boekje kiezen

1. Formaat

Als eerst moet je gaan kijken naar welk formaat boekje je wil kiezen. Mijn tip is om een kleiner boekje van ongeveer A5 tot A6 formaat te nemen, omdat je hem waarschijnlijk mee gaat nemen op reis in bijvoorbeeld een rugtas en dan is het altijd fijn om zo weinig mogelijk ruimte in te nemen met je travel journal. Het is ook handig als de Journal bijvoorbeeld in het voorvakje van je rugtas past, want dan is de kans ook kleiner dat hij wordt beschadigd door andere dingen in de tas of dat hij vouwt. 

2. Het soort

Daarnaast is het belangrijk dat je een goed, stevig boekje kiest, aangezien je ermee op reis gaat. Een ding waar je op moet letten is dat het geen ringband is, want als de ringen van het boekje verbuigt wordt het lastig om de pagina’s om te slaan. Als je toch graag een ringband boekje wil, is het handig om er iets van een leren kaftje omheen te doen, die de ringen beschermt. Ook is het handig om een elastiek om de Journal heen te doen, zodat dingen die misschien niet goed vast geplakt zitten, of nog vastgeplakt moeten worden er niet uit vallen.

3. De binnenkant

Deze tip is een beetje afhankelijk van hoe jij jou Travel journal wil gaan gebruiken. Als je vooral graag verhalen wil schrijven over je reis, is het handig om een boek met lijntjes te nemen, maar als je zoals ik graag meer bonnetjes, kaartjes en dat soort dingen wil oplakken is het mooier om een leeg boekje of een boekje met puntjes te nemen. Misschien klinkt dit heel logisch maar ik vond het toch wel een handige tip om even te vermelden

Let’s begin!

Oke, je hebt het perfecte boekje gevonden en je bent helemaal klaar om te beginnen. Maar hoe begin je, en wat zet je op de eerste pagina’s? Ik geef je een paar ideeën voor leuke pagina’s waardoor je jouw Travel journal het liefst de hele dag wil bekijken.

1. Een ‘tickets’ vakje

Als je op reis gaat zijn er een hele hoop leuke dingen die je in kunt plakken in je Journal, zoals treintickets, bonnetjes, parfum-monstertjes, etc. Alleen vaak heb je niet meteen je lijmset bij je als je in een stadje loopt, en dus is het handig om een vakje te maken waar je dit soort dingen tijdelijk in kunt bewaren. Zo hou je alles lekker bij elkaar en hoef je niet tussen de koekkruimels onder in je tas het bonnetje van die ene pizzaria te zoeken. Maak dit vakje helemaal aan het begin van je Journal, of maak de pagina op een andere manier herkenbaar, zodat je hem snel kunt vinden. 

                                        2. Paspoort

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik raak best vaak dingen kwijt op reis. Daarom is het handig om op de eerste pagina van je Travel Journal een mini-paspoort te maken met daarin info over jou, zodat als iemand hem vindt, diegene hem terug bij jou kan brengen. Dingen die je kunt neerzetten zijn bijv: je naam, je adres, je telefoonnummer, je email-adres, etc. Er zijn een hele hoop manieren waarop je dit leuk kunt vormgeven, zoals een klein boekje inplakken, of een hele ‘About me’ pagina maken.

3. Kaart

Het is ook leuk om aan het begin van je Travel journal een kaart maakt waarop je kunt aangeven in welke landen op de wereld of in Europa je bent geweest. Dit is leuk als je de Journal voor meerdere reizen tegelijk gebruikt, maar ook als je hem voor 1 specifieke reis gebruikt. Dan kun je bijvoorbeeld de landkaart nemen, en dan de gebieden waar je bent geweest afkruisen.

Wat neem je mee?

Aangezien je op reis een beperkte plek hebt voor al je Journal spullen, is het handig om te weten wat je wel of niet meeneemt. Ik heb hiervoor twee selecties gemaakt: spullen voor in de grote bagage en spullen voor in de handbagage.

Grote bagage

In de grote bagage, dus de bagage die je niet meeneemt als je gaat wandelen of naar een stadje gaat, kun je eigenlijk net zoveel meenemen als je wil, zolang er maar plek voor is. Ik heb hier een lijstje met wat ik meeneem op een reis:

 • Papier in verschillende kleuren
 • Andere soorten achtergrond decoraties zoals: bladzijde uit een boek, labels of stofjes.
 • Stiften
 • Potloden
 • Washi-tapes (5-10 stuks)
 • Stempels 

Handbagage

In de handbagage moet je eigenlijk alleen de écht nodige spulletjes meenemen. De Travel Journal zelf moet natuurlijk als eerste in het pakketje en eigenlijk neem ik daarnaast alleen maar een mini-etui mee. Deze etui gebruik ik niet alleen met reizen, maar ook gewoon thuis, omdat et heel handig is om alle schrijfwaren bij elkaar te hebben. De etui heeft de volgende inhoud

 • Zwarte pennen
 • Brushpens om mee te kaligraferen
 • Potlood
 • Balpen
 • Gum
 • Schaartje
 • Lineaal
 • Puntenslijpertje

Ik hoop dat je genoeg informatie hebt gekregen en dat je nu zonder moeite met jouw Travel Journal kunt beginnen!

© Pinklr.nl
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin