Leukste plekjes in Parijs

25-04-2020

Ik heb vorig jaar voor de tweede keer Parijs bezocht en ik ben er achter gekomen dat Parijs veel te groot en te mooi is om in een paar dagen te ontdekken. Daarnaast zijn het vaak niet perse de toeristische hotspots die het leukst zijn om te bezoeken. Natuurlijk heb ik de Eiffeltoren bezocht, maar ik hou er persoonlijk ook van om de minder populaire, maar vaak fotogeniekere plekken te bezoeken. Daarom hier een lijstje van mijn favorieten tot nu 

1. Bruggen

Natuurlijk stroomt midden door Parijs de rivier de Seine. Over de Seine zijn talloze mooie bruggen gebouwd. Een paar van de mooiste of leukst om even een kijkje bij te nemen:

Pont Neuf

Pont Neuf is de oudste brug van de stad. Daarnaast is het met zij 238 meter ook de op drie na langste brug van Parijs. Hij is makkelijk te bereiken via de metro of natuurlijk gewoon te voet.

Pont des Arts

Parijs staat bekend als de stad van de liefde, een tot een paar jaar geleden was de Pont des Arts de brug die volhing met slotjes om de eeuwige liefde te bezegelen. Helaas zijn de hekken nu vervangen, maar ondertussen zijn er al weer nieuwe slotjes aan gehangen. Sowieso zijn er ook aan andere bruggen slotjes te zien.

Pont de Bir-Hakeim

Pont de Bir-Hakeim is een wat modernere brug. Onder de brug is een soort voetgangers gedeelte en daarboven een treinspoor. Je kunt dus niet over de brug met de auto, maar wel met de metro.

Ook als je niet geinteresseerd bent in bruggen is het leuk om een stukje langs de Seine te lopen. Vooral tegen de avonduren is er veel te zien zoals straatartiesten, cocktailbars, workshops en jeu de boules veldjes.

2. Le Marais

Le marais is een wijk met smalle winkelstraatjes vlak buiten het centrum van Parijs. Het is een gezellig straatje met kleine vintagewinkels, ateliers en designerboetiekjes. Daarnaast heeft het straatje een heftige geschiedenis uit de tweede wereldoorlog. Het was namelijk een plek waar veel Joden woonden en als je oplet is dat ook te zien aan de davidssterren bij het logo van bepaalde winkeltjes. In een van de winkels is tijdens de tweede wereldoorlog een bom van de bezetters ontploft. Het resultaat ervan is nog licht te zien in het winkeltje. Er is ook nog een museum en een gedenkpark te vinden in deze bijzondere wijk

3. Montmartre

Al iets bekender, de schilderswijk Montmartre. Deze wijk zit vol met schilders en caricatuurtekenaars, De wijk is te vinden vlak bij de Sacre Coeur. Het is erg leuk om er te gaan kijken want de schilders zijn ook echt 'live' bezig met het schilderen van hun Eiffeltorens en macarons. De perfecte plek om een leuk souveniertje te scoren.

4. Arc de Triomphe 

Veel mensen gaan naar Parijs om de Eiffeltoren te beklimmen om vanaf daar uit te kijken op de stad. Mijn tip daarentegen is om de Arc de Triomphe te beklimmen. Deze is dan misschien niet zo hoog, maar geeft je toch een prachtig uitzicht op onder andere de Champs √Člysees en de Eiffeltoren! Want dat is wat er mist op een foto vanaf de Eiffeltoren, de Eiffeltoren zelf. Deze wil je natuurlijk juist zien in het stadsoverzicht. De Arc zelf is een mooie triomfboog, gebouwd door Napoleon in de 19e eeuw. 

Algemene Tips

Hieronder nog wat algemene tips voor als je een dagje of weekendje naar Parijs gaat:

  1. Koop een metrokaartje. Als je korter dan een weekend Parijs bezoekt is dit zeker erg handig. De metrokaartjes zijn goed te betalen en op deze manier kun je veel verschillende stukken van Parijs ontdekken. 
  2. Vraag een locale bewoner naar tips. Dit is een leuke manier om bij verborgen pareltjes in de stad te komen. Ook een goeie manier om bij de leukste locale restaurantjes te komen. Let wel op dat misschien niet iedereen zit te wachten op een interview, dus respecteer de locale bewoners wel. 
  3. Kijk naar marktjes en straatoptredens. Ik vind dit persoonlijk altijd erg leuk om tegen te komen. Hierdoor kun je echt de sfeer van de stad proeven. Vorig jaar kwamen wij bijvoorbeeld een marktje langs de kade van de Seine tegen. Heel erg gezellig en sfeervol, vol met boeken, schilderijtjes en tijdschriften. Echt een aanrader.
  4. Bezoek de stad vroeg in de ochtend, voordat de wereld wakker is. Op dat moment van de dag zijn er nog niet zo veel toeristen en kun je de echte schoonheid van de stad bekijken. Hierdoor heb je ook een langere dag te besteden in Parijs. 
© Pinklr.nl
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin